W kuchni na winie króluje wino. Stanowi ono nie mniej ważny element jak podstawowa potrawa. Innymi słowy w winie gotujemy, dusimy, macerujemy itp. Dzięki temu, wszystkie potrawy zyskują na nowych smakach, aromatach i soczystości.
Kwintesencją doskonałości kuchni na winie jest tradycyjna Kuchnia Burgundzka.środa, 9 lutego 2011
BURGUNDZKIE PRAWDY SLOWFOODOWE
1. Jedzenie proste, można powiedzieć chłopskie, wyłącznie ze świeżych produktów (najlepiej BIO) i w żadnym wypadku nie mrożonych. Stosowne wino podstawą przyrządzania potraw.
2. Perfekcyjny dobór burgundów, wcale nie najdroższych, ale za to idealnie komponujących się z każdym z dań.
3. Pielęgnowanie sztuki konwersacji przy STOLE.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz