W kuchni na winie króluje wino. Stanowi ono nie mniej ważny element jak podstawowa potrawa. Innymi słowy w winie gotujemy, dusimy, macerujemy itp. Dzięki temu, wszystkie potrawy zyskują na nowych smakach, aromatach i soczystości.
Kwintesencją doskonałości kuchni na winie jest tradycyjna Kuchnia Burgundzka.wtorek, 2 sierpnia 2011
PASTA à la PROVENÇALE
Co prawda bez wina, ale za to pysznie, szybko i mega nieskomplikowanie.
Makaronu uwarz ilość stosowną (dowolnego).
Sos (podgrzej):
tapenade + gęsta śmietana + oliwki całe, ale lepiej pokrojone na cienkie plasterki + zioła prowansalskie.
Sosem polej makaron.
Bon appétit :)
Wino różowe: Tavel albo AOC Côtes de Provence
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz